'Adebayor verbijstert Aston Villa: spits wachtte op teken van God'

'Adebayor verbijstert Aston Villa: spits wachtte op teken van God'

02-09-2015 09:18
2

Emmanuel Adebayor heeft op advies van zijn pastoor afgezien van een zomertransfer. De Togolees heeft bij Tottenham Hotspur geen kans op speelminuten meer, maar had geen goed gevoel bij een vertrek.

Aston Villa was eind juli heel dicht bij het vastleggen van Adebayor. De spits had al een akkoord bereikt met de club en poseerde zelfs al met een shirt. De directie van The Villans werd compleet verrast toen Adebayor de deal ineens afblies. The Telegraph onthult woensdag dat Adebayor dat deed omdat hij een teken van God nodig had voordat hij zijn handtekening wilde zetten. Dat signaal bleef uit. 

Ook mogelijke andere transfers werden gecanceld nadat Adebayor advies had gevraagd bij een pastoor. Tottenham probeerde vlak voor de deadline het contract van de speler nog af te kopen, maar Adebayor wilde het restant van zijn contract volledig uitbetaald krijgen. Omdat hij 136.000 euro per week verdient, zou Tottenham ongeveer 6,8 miljoen euro kwijt zijn geweest als het daarmee had ingestemd.

De club wilde een eind meegaan met de eisen van Adebayor. Hij zou zijn salaris volledig uitbetaald krijgen tótdat hij een andere club had gevonden. De Togolees wilde echter geen enkele concessie doen, waardoor hij nog steeds onder contract staat op White Hart Lane. Hij zal, in ieder geval tot de volgende transferperiode, waarschijnlijk amper aan spelen toekomen.