Wenger trekt portemonnee weer niet voor toppers: Wat kun je hem bieden?

Wenger trekt portemonnee weer niet voor toppers: "Wat kun je hem bieden?"

02-09-2015 11:22
16

Met een goed gevulde portemonnee beloofde Arsenal deze zomer vuurwerk op de transfermarkt, maar manager Arsene Wenger wilde wederom zijn handen niet branden aan dure aankopen. Slechts één aansprekende naam kwam naar het Emirates: doelman Petr Cech van Chelsea.

Daar bleef het voor Arsenal bij, ondanks de wens van de club om een spits van naam te contracteren. Karim Benzema en Edinson Cavani werden maandenlang genoemd. "Ik weet niet of de manager Benzema wilde, maar de speler moet ook willen komen", zegt Thierry Henry over de opvallend rustige transferperiode van zijn oude club.

"Wat kun je bieden aan een speler die voor een van de beste clubs ter wereld speelt, en daar iedere week op het veld staat? Ik denk niet dat Arsene geen nieuwe spelers wilden halen. Maar hoe kan je Benzema van Real Madrid of Cavani van PSG halen als ze daar iedere week scoren? Dat is moeilijk. Arsene wilde ook nieuwe spelers. Maar het is gewoon niet gelukt."

En dus denkt Henry dat de selectie van Arsenal niet goed genoeg is om zich dit seizoen in de titelstrijd te mengen. "Het ziet er niet goed uit. Maar ik denk dat Arsene er wel in gelooft. Maar het team had nieuwe spelers nodig."