'Ajax sloot dinsdag bijna een deal: urenlange gesprekken met Premier League-club'

'Ajax sloot dinsdag bijna een deal: urenlange gesprekken met Premier League-club'

02-09-2015 12:23
12

Ajax is dinsdag dicht bij een vertrek van Nicolai Boilesen geweest. Volgens het Deense Ekstra Bladet hebben de Amsterdammers op de slotdag van de Engelse transfermarkt langdurig onderhandeld met een club uit de Premier League.

De krant meldt niet om welke club het ging. Inzet van de gesprekken was een huurovereenkomst van zes maanden met een optie tot koop in januari. Het contract van Boilesen loopt na dit seizoen af, dus moet Ajax de Deense linksback voor volgend jaar zomer verkopen om nog iets aan hem te kunnen verdienen.

De onderhandelingen met de Engelse club konden echter niet tot een akkoord gebracht worden. Daarom blijft Boilesen in ieder geval tijdens de eerste seizoenshelft bij Ajax. Of hij daarin op veel speeltijd kan rekenen valt te betwijfelen: Mitchell Dijks krijgt van trainer Frank de Boer de voorkeur boven de Deen, die zijn rol als vice-captain is kwijtgeraakt door zijn wens om te vertrekken.

Kenny Boilesen, vader en zaakwaarnemer van de Ajacied, liet zich eerder op de dag al uit over de situatie van zijn zoon. "Duidelijk is in ieder geval dat we niet van plan zijn om te wachten tot hij transfervrij is", aldus Boilesen senior.