Geen 'Ajax-voorkeur' bij Oranje:  Mag best weten dat we daarnaar hebben gekeken

Geen 'Ajax-voorkeur' bij Oranje: "Mag best weten dat we daarnaar hebben gekeken"

02-09-2015 12:41
24

Bondscoach van Jong Oranje Fred Grim vindt de kritiek van Willem van Hanegem op het selectiebeleid bij de KNVB compleet onterecht. Volgens de trainer spelen er geen andere criteria dan kwaliteit bij het samenstellen van de nationale ploegen.

De Kromme gaf maandag in zijn column in het Algemeen Dagblad aan niets van het selectiebeleid te snappen van bondscoach Danny Blind en meent dat Ajacieden de voorkeur krijgen. Zo bekritiseert hij de selectie van Kenny Tete en Jaïro Riedewald. Als trainer van Jong Oranje werkt Grim nauw samen met Blind en kan hij een goed oordeel vellen hoe de bondscoach te werk gaat.

"Door mijn functie weet ik precies hoe het selectiebeleid bij Oranje eraan toe gaat. Elke speler wordt bekeken, gewogen en besproken. Er zijn geen andere belangen", reageert Grim in Voetbal International.

Opvallend is dat met Grim en zijn assistent Paul Bosvelt een trainer met een achtergrond bij Ajax en Feyenoord is aangesteld. "Je mag best weten dat we daarnaar hebben gekeken. Het is toch alleen maar mooi dat we vanuit alle geledingen worden vertegenwoordigd?"