'Blind verrast met Oranje-opstelling: Anita boven Wijnaldum verkozen'

'Blind verrast met Oranje-opstelling: Anita boven Wijnaldum verkozen'

02-09-2015 12:45
143

Niet Georginio Wijnaldum, maar Vurnon Anita lijkt donderdagavond tegen IJsland in de basis van het Nederlands elftal te staan. Dat maakt de NOS op uit de afsluitende training van Oranje.

Anita kreeg op de training van woensdag een hesje van bondscoach Danny Blind. Hij lijkt daardoor het middenveld te gaan vormen met Davy Klaassen en Wesley Sneijder. Wijnaldum, die de afgelopen weken een uitstekende indruk maakte bij Newcastle United, zit daardoor op de bank.

Wedden

Meer odds

Het is geen geheim dat Blind een fan is van Anita. In zijn tijd als trainer van Ajax liet Blind Anita op zestienjarige leeftijd debuteren. Bij het Newcastle United van trainer Steve McClaren stond hij de voorbije weken net als Wijnaldum in de basis.

Robin van Persie lijkt tegen IJsland eveneens op de bank plaats te moeten nemen. Klaas-Jan Huntelaar krijgt, afgaande op de training, in de punt van de aanval de voorkeur.

Vermoedelijke opstelling NOS: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; Anita, Klaassen, Sneijder; Robben, Huntelaar, Memphis.