Feyenoord heeft 'de beste selectie van Nederland': En dan doel ik daarop

Feyenoord heeft 'de beste selectie van Nederland': "En dan doel ik daarop"

02-09-2015 13:01
16

Feyenoord kan een heel mooi seizoen tegemoet zien. Dat is in ieder geval de verwachting van Karim El Ahmadi. Volgens hem doen de Rotterdammers voor niemand onder dit seizoen.

"Feyenoord heeft de beste selectie van Nederland, ja. Zo denk ik er nog steeds over", zegt hij in Voetbal International. "En dan doel ik op de breedte van onze groep. Als je ziet hoe uitgebalanceerd onze groep is, ongekend. Dat vind ik echt een compliment aan de clubleiding. In elke linie hebben we een mix van ervaring en talent."

De geroutineerde middenvelder vindt dat de kracht van de selectie zich juist buiten de basiself bevindt. "Daarbij is de bank ijzersterk. We worden niet minder als er een paar jongens wegvallen. Ik geloof echter dat de breedte van onze selectie de basis gaat vormen van een mooi seizoen voor Feyenoord. Maar dat betekent niet dat je, zoals tegen PSV, dan nooit eens een wedstrijd kunt verliezen."

El Ahmadi zegt dat hij in zijn periode bij Aston Villa in de Premier League een echte winnaar is geworden. Samen met Dirk Kuyt moet hij de kar trekken bij Feyenoord. "Ja, ik probeer die winnaarsmentaliteit over te brengen. Vooral op de jonge jongens. Want iemand als Dirk Kuyt heeft dat natuurlijk al van zichzelf. Ik zeg het zo vaak in de kleedkamer: 'Het hoeft niet altijd mooi'."