'Relaxte' Blind: Geef mijn opstelling alleen aan mensen waar ik een belang bij heb

'Relaxte' Blind: "Geef mijn opstelling alleen aan mensen waar ik een belang bij heb"

02-09-2015 15:28
4

Donderdagavond nemen Nederland en IJsland het tegen elkaar op in een uiterst belangrijk EK-kwalificatieduel. Aanvoerder Arjen Robben heeft vertrouwen in een goede afloop. 

Die verwachting sprak de Oranje-vedette woensdag uit tijdens een persconferentie. "Iedereen is goed voorbereid en we weten wat er van ons verwacht wordt. We zullen alles moeten gaan geven, al moeten we oppassen dat we niet te enthousiast worden. We moeten onze taken uitvoeren met heel veel passie, maar onszelf niet voorbij lopen", aldus Robben. 

Danny Blind staat voor zijn debuut als bondscoach van het Nederlands elftal. Hij nam onlangs het stokje over van Guus Hiddink. "Ik heb er zin in, ben relaxed. Ik heb er alle vertrouwen in dat we ons rechtstreeks plaatsen voor het EK", zo sprak hij. Over de opstelling van Oranje wilde Blind niets kwijt. Nederland treedt aan in een 4-3-3 met de punt naar achter. Meer informatie deelde de oefenmeester niet.

"Ik geef mijn opstelling alleen aan mensen waar ik een belang bij heb. Bij de media heb ik geen belang", luidden zijn heldere woorden."We moeten gedisciplineerd en in een hoog tempo IJsland zien kapot te spelen. We weten dat we een kwalitatief goed elftal hebben."