Van den Brom staat voor raadsel: Als je scout bent, dan denk je: dit kan niet

Van den Brom staat voor raadsel: "Als je scout bent, dan denk je: dit kan niet"

02-09-2015 16:08
3

Het gaat in de Eredivisie nog erg moeizaam bij AZ. De formatie van John van den Brom sprokkelde in vier duels slechts twee puntjes bij elkaar. Afgelopen zondag werd er thuis verloren van Roda JC (0-1). 

"Ik blijf vooral met heel veel vragen zitten", vertelt de trainer aan Voetbal International. "Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt. Als het loopt, kunnen we hartstikke goed voetballen. Als het niet loopt, zakken we snel door de ondergrens.. Als je een scout bent en je ziet AZ in de Europa League en drie dagen later in de competitie, dan 
denk je: dit kan helemaal niet."

Enkele dagen voor het echec tegen Roda speelde AZ het Roemeense FC Astra nog compleet van de mat in eigen stadion. Van den Brom denkt niet dat het te maken heeft met een gebrek aan routine. "Onzin. We hebben genoeg jongens van 24 of 25. Nee, daar ligt het niet aan. Het lukt ons gewoon niet uit die roes van donderdag te komen en ik vind het frappant dat het vooral thuis gebeurt. 

"Het zag er absoluut niet fris uit. En daar zullen we met z’n allen kritisch naar moeten kijken, want tot half december zitten we in dit ritme", gaat de oefenmeester verder. Ook nieuweling Ben Rienstra - vorige week overgenomen van PEC Zwolle - kon tegen Roda het verschil niet maken. "Ben ging tegen Roda mee in de malaise. Dat moet heel frustrerend voor hem geweest zijn."