Toivonen twijfelde geen seconde: Als je naar onze selectie kijkt, dan...

Toivonen twijfelde geen seconde: "Als je naar onze selectie kijkt, dan..."

02-09-2015 17:24

Ola Toivonen hapte direct toe toen hij de kans kreeg om de overstap te maken van Stade Rennes naar Sunderland. The Black Cats, die onder leiding staan van Dick Advocaat, huren de voormalig PSV'er dit seizoen van de Franse club. 

"Er was voor mij geen enkele twijfel over deze transfer", vertelt Toivonen (29) woensdag aan BBC Newcastle. "Dick en een aantal andere mensen van Sunderland waren erg positief over deze club, het trainingscomplex is geweldig en natuurlijk wilde ik de kans om in de Premier League te spelen met beide handen aangrijpen."

Afgelopen weekend maakte Toivonen direct zijn debuut voor Sunderland. In het uitduel met Aston Villa mocht hij invallen. De ontmoeting eindigde in 2-2. De competitiestart van de Noord-Engelse club verloopt moeizaam, met slechts twee bijeengesprokkelde punten uit vier duels. "Maar als je naar onze selectie kijkt, kan het alleen nog maar beter gaan", stelt Toivonen.

"Yann M'Vila is een quality player en Jeremain Lens ken ik ook goed. In onze tijd samen bij PSV hebben we prima samengewerkt. De interlandperiode die nu aanbreekt moeten we als team benutten om fitter te worden en dan heb ik er vertrouwen in", aldus Toivonen, die aangeeft dat hij zelf ook nog niet in optimale conditie verkeert.