'Lucratieve Martial-clausules onthuld: winst Gouden Bal kost United megabedrag'

'Lucratieve Martial-clausules onthuld: winst Gouden Bal kost United megabedrag'

02-09-2015 17:38
6

Manchester United verbaasde de voetbalwereld door deze week ruim vijftig miljoen euro neer te leggen voor de negentienjarige aanvaller Anthony Martial. Mocht de tiener successen boeken op Old Trafford, dan kan zijn oude club AS Monaco nog veel extra geld tegemoet zien. 

Dat meldt het Franse medium RMC woensdag. Monaco en United hebben namelijk een aantal bijzondere clausules afgesproken, zo is de veronderstelling. Mocht de pijlsnelle aanvaller in de komende jaren bijvoorbeeld topscorer worden van de Premier League, dan kost dat United zeven miljoen euro extra. 

Ook het winnen van de Golden Boy-award -  de prijs voor het grootste talent van Europa - levert de Fransen zeven miljoen euro op. Mocht Martial écht doorgroeien tot een absolute wereldtopper en uiteindelijk de Gouden Bal veroveren, dan zullen The Red Devils liefst dertien miljoen euro moeten storten op de bankrekening van Monaco. 

Dinsdag was er veel speculatie over de exacte transfersom van Martial. Sommige media in Engeland claimden dat United direct al een bedrag van tachtig miljoen op tafel hadden gelegd. Dat valt relatief mee, zo blijkt nu, maar de totale som kan in de komende jaren dus fors oplopen.