Ik vind deze selectie kwalitatief ook goed genoeg voor de Champions League

"Ik vind deze selectie kwalitatief ook goed genoeg voor de Champions League"

02-09-2015 18:45
21

Jairo Riedewald is inmiddels onbetwist basisspeler van Ajax. De jongeling kreeg in de voorbereiding het vertrouwen van Frank de Boer, en de terugkeer van John Heitinga heeft daar geen invloed op gehad. De verdediger kijkt uit naar de Europa League, maar had liever in de Champions League gespeeld.

Ondanks de uitschakeling door Rapid, vindt Riedewald dat Ajax eigenlijk op het hoogste niveau in Europa hoort te acteren. "Ik vind deze selectie kwalitatief ook goed genoeg voor de Champions League", vertelt hij in gesprek met Ajax Life. De verdediger vindt niet dat Ajax kampt met een gebrek aan ervaring.

"We hebben een mix van jonge talenten, gretige jongens en ervaren spelers. Jongens als John Heitinga, Lasse Schöne en Ricardo van Rhijn weten wat het is om Champions League te spelen. Als het nodig is, kunnen we dus schuiven", aldus Riedewald.

"Het ergste wat er is"
De uitschakeling door Rapid kwam dan ook hard aan bij de verdediger. "Ik wilde zo snel mogelijk naar huis. Toen ik het Arenadek afreed, hoorde ik de Rapid-fans nog steeds zingen vanuit het uitvak. Ik kan je zeggen; dat is het allerergste gevoel wat er is."

"Thuis kon ik vanwege de adrenaline niet slapen. Ik dacht na over mijn spel. Wat deed ik goed? Wat niet? De volgende ochtend bespraken we de wedstrijd met het hele team. Daarna was het klaar. Dat moet ook, want je moet verder."