Ziyech op de lijst bij Bundesliga-topper: Heb een positief signaal afgegeven

Ziyech op de lijst bij Bundesliga-topper: "Heb een positief signaal afgegeven"

02-09-2015 19:08
2

Ton Lokhoff is ook de komende jaren nog assistent-trainer bij VfL Wolfsburg. De Nederlander zit uitstekend op zijn plek bij de Duitse topclub en heeft zijn contract tot medio 2018 verlengd.

Lokhoff is sinds de zomer van 2014 de rechterhand van coach Dieter Hecking, die ook langer bij Wolfsburg blijft. "Laatst heeft Dieter zijn contract verlengd bij Wolfsburg'', vertelt Lokhoff aan FOX Sports. ''Hij gaf meteen bij de clubleiding aan, dat hij met dezelfde staf verder wilde. 'Het bevalt me goed met jou', zei hij. Dat is wederzijds, dus iedereen is happy."

Lokhoff zag vorige week hoe sterspeler Kevin de Bruyne voor liefst 75 miljoen euro werd verkocht aan Manchester City. "Fantastisch voor hem'', reageert Lokhoff. ''We verkeren in de financiële situatie dat we niet móeten verkopen. Maar als de bedragen zo hoog worden en de speler kan zoveel verdienen, dan moet je er als grote mensen uitkomen. Kevin was de beste speler in de Bundesliga. Beter dan Arjen Robben? Het is lastig vergelijken. Arjen heeft het tot zijn blessure in maart geweldig gedaan, maar Kevin speelde alles bij ons en was heel bepalend."

Tegenover het vertrek van De Bruyne en ook Ivan Perisic (Internazionale) stond de komst van Dante, Ismail Azzaoui en Julian Draxler. Ook Hakim Ziyech (FC Twente) werd gelinkt aan Wolfsburg, maar volgens Lokhoff was de spelmaker nooit serieus in beeld. "Ik vind Hakim een goede speler, die beslissend is en veel potentie met zich meedraagt. Hij zou zich zeker verder kunnen ontwikkelen op Bundesliga-niveau. Ik heb een positief signaal afgegeven over hem, maar er zijn meer mensen binnen de club die spelers zien en scouten. Er staan altijd meer namen op de lijst."