Sigthórsson terug in Amsterdam: Ik was vaak belangrijk, daar ben ik trots op

Sigthórsson terug in Amsterdam: "Ik was vaak belangrijk, daar ben ik trots op"

02-09-2015 20:52
17

Voor Kolbeinn Sigthórsson staat er donderdag een pikant duel op de rol. De aanvaller van IJsland treedt met de nationale ploeg in Amsterdam aan tegen Oranje. Voor Sigthórsson betekent het een terugkeer op bekende grond. 

De afgelopen jaren stond de spits namelijk onder contract bij Ajax. Die club verkocht hem deze zomer aan FC Nantes. Sigthórsson kijkt met gemengde gevoelens terug op vier seizoenen in het tenue van de formatie van trainer Frank de Boer. "Drie kampioenschappen, maar voor mij ook veel ups en downs. Een leerzame periode, zeker", steekt hij van wal op het digitale thuis van de Amsterdamse formatie. 

"Ik ben niet altijd helemaal fit gebleven. Dan is het lastig voor een speler om altijd op topniveau te spelen en altijd scherp te zijn. Ik moest vaak terugknokken om fit te zijn. Ik heb nooit een volledig seizoen gespeeld. Toch was ik vaak belangrijk, daar ben ik trots op", gaat hij verder.

De aandacht gaat nu vooral uit naar de confrontatie met Oranje. In eigen huis won IJsland met 2-0 van Nederland. De Scandinaviërs hebben in de EK-kwalificatiepoule inmiddels een voorsprong van vijf punten op de tegenstander van donderdag. "Er ligt voor deze wedstrijd dus minder druk op ons. Nederland moet, wij moeten zorgen dat we minimaal een punt pakken", aldus Sigthórsson.