Goalie onder druk: 'Bier en frikadellen tegen je aan krijgen. Heerlijk, kom maar op'

Goalie onder druk: 'Bier en frikadellen tegen je aan krijgen. Heerlijk, kom maar op'

02-09-2015 21:36
6

Eén van de meest besproken momenten uit de afgelopen speelronde van de Eredivisie was de wissel van SC Cambuur-goalie Leonard Nienhuis. Trainer Henk de Jong besloot zijn keeper in de rust van het duel met Vitesse te slachtofferen. 

Nienhuis lijkt zich voorlopig neer te moeten leggen met een rol op het tweede plan. Er rust de nodige druk op zijn schouders, maar daar ligt de sluitpost niet wakker van. "Wat is druk? Heerenveen-uit vind ik heerlijk, fantastisch. Dan ben je gewoon Cambuur-supporter", vertelt Nienhuis aan Voetbal International. 

"Twee jaar geleden tegen Go Ahead Eagles kreeg Martijn van der Laan rood. Dus ik lekker tijdrekken, achter die goal langslopen om de bal te halen. En dan van alles tegen je aan krijgen: bier, frikadellen, aanstekers. Heerlijk vind ik dat, kom maar op!"

"Kijk, ik kan me nog verbeteren, ik zal hier sterker uit moeten komen", vervolgt de keeper. "Ja, het is vreemd wanneer een doelman al na vier wedstrijden geslachtofferd wordt. Zelf vind ik ook niet dat ik zo ongelukkig heb gekeept. De tweede goal van Vitesse was mijn fout, de eerste niet. Aan mij nu om te laten zien dat ik wél goed genoeg ben. Want dat ben ik!"