'Nieuwe Rijkaard' gespot bij Ajax: Hij is 18, maar speelt als een ervaren prof

'Nieuwe Rijkaard' gespot bij Ajax: "Hij is 18, maar speelt als een ervaren prof"

02-09-2015 22:04
10

Bij Ajax leven er hoge verwachtingen van Jairo Riedewald. De linksbenige verdediger is dit seizoen doorgebroken in Amsterdam en behoort inmiddels bovendien tot de selectie van het Nederlands elftal. 

Bij Ajax kende trainer Frank de Boer Riedewald in de Eredivisie en in Europa Riedewald telkens een basisplaats toe in het hart van de defensie. "Als je naar Jairo kijkt, heb je het gevoel alsof hij al jaren op die positie Ajax 1 speelt", vertelt Jong Ajax-trainer Andries Ulderink aan Voetbal International. 

"Hij is pas achttien jaar, maar speelt als een ervaren prof. Jairo heeft zó veel rust aan de bal, ook als hij wordt opgejaagd raakt hij niet in paniek. Zijn inspeelpass is van grote kwaliteit en vergis je niet in zijn snelheid op de eerste 
meters", weet de oefenmeester.

"In alle facetten is Jairo een typisch 
product van de Ajax-opleiding. Technisch goed ontwikkeld, altijd op zoek naar de voetballende oplossing. Met positiespellen valt op hoe sterk hij is geschoold. Jairo heeft het vermogen om oplossingen te zoeken op momenten dat ze nog niet zichtbaar voor handen zijn. Hij kan de nieuwe Frank Rijkaard worden", stelt Ulderink. "Die vergelijking wordt weleens gemaakt en is in mijn ogen terecht. Het zijn dezelfde type spelers."