Onbegrip bij Huntelaar over keuzes in Zeist: Hij heeft zó veel betekend

Onbegrip bij Huntelaar over keuzes in Zeist: "Hij heeft zó veel betekend"

02-09-2015 22:18
11

Wat Klaas-Jan Huntelaar betreft was het vertrek van Guus Hiddink bij het Nederlands elftal niet nodig geweest. De spits van Oranje legt aan Voetbal International uit waarom. 

"Ik vind het jammer dat de staf niet meer in dezelfde samenstelling is als aan het begin van de kwalificatie. Ik had gehoopt dat het met elkaar zouden klaren", begint de goalgetter van Schalke 04.

"Bovendien: Hiddink heeft zo veel betekend voor het Nederlandse voetbal, hij is echt een icoon. Maar de resultaten zijn uiteindelijk leidend, zo gaat dat altijd in het voetbal. Ik vind het wel jammer. En niet terecht dat één man moet vertrekken vanwege wat slechte resultaten. Ik vond Hiddink een goede bondscoach", aldus Huntelaar. 

"Er gingen allerlei verhalen rond in de media, dat hij niet meer scherp zou zijn bijvoorbeeld, maar dat was onzin. Hij wist echt wel waar-ie het over had en zat erbovenop. Ik heb nog contact met hem gehad, dat is normaal toch als je samen hebt gewerkt. Als je met elkaar een weg inslaat, wil je het ook met elkaar afmaken, vind ik."