'Mooie puzzel' bij FC Groningen: Maar dat is nog geen garantie voor succes

'Mooie puzzel' bij FC Groningen: "Maar dat is nog geen garantie voor succes"

02-09-2015 22:30

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi heeft een goed gevoel over het huidige seizoen. De start van de bekerwinnaar is wellicht ietwat stroef, maar dat heeft volgens Van de Looi vooral te maken met de komst van veel nieuwe spelers. 

Groningen raakte in de zomer onder meer Eric Botteghin (Feyenoord), Maikel Kieftenbeld (Birmingham City) en topscorer Tjaronn Chery (Queens Park Rangers) kwijt. De nieuwe spelers moeten nog hun plek vinden. "Hedwiges Maduro is er bijvoorbeeld pas net bij", aldus Van de Looi in gesprek met Voetbal International.

"Ik vind wél dat we voldoende goede stukjes hebben om er een hele mooie puzzel van te maken. Op trainingen zie ik echt een hoog niveau en 22 echt Eredivsie-waardige spelers. Dat is nog geen garantie voor succes, maar wij moeten er een succes van zien te maken", gaat de coach verder. "Er wordt veel van ons verwacht, die druk leggen we onszelf ook op. Dat is niet anders dan anders. Het klopt wel dat we in de breedte beter zijn dan vorig seizoen. Toen was het soms nog te wisselvallig, dat moet eruit."