Van Marwijk zet vraagteken bij keuze Blind: 'Weet niet of ik daar voor had gekozen'

Van Marwijk zet vraagteken bij keuze Blind: 'Weet niet of ik daar voor had gekozen'

02-09-2015 23:44
10

Voormalig bondscoach Bert van Marwijk vraagt zich af of Danny Blind er goed aan heeft gedaan om Robin van Persie het aanvoerderschap van Oranje af te nemen. Arjen Robben nam die rol vorige week over van de aanvaller. 

"Ik weet niet of ik zelf had gekozen voor een nieuwe aanvoerder. Voor mij zou de enige reden zijn dat wel te doen als een speler niet fit is. Van Persie heeft een tijd nodig gehad om fit te worden, ik ben benieuwd hoe hij ervoor staat", vertelt Van Marwijk aan Voetbal International. 

De oefenmeester - sinds vorige week bondscoach van Saudi-Arabië - twijfelt er overigens niet aan dat Robben een uiterst geschikte captain is voor het Nederlands elftal. Komende week staan er voor Oranje twee cruciale EK-kwalificatieduels op de rol. Donderdag komt IJsland op bezoek in Amsterdam, zondag treedt Nederland aan tegen Turkije. Van Marwijk ziet de Scandinaviërs als de zwaarste tegenstander. "Als we die goed doorkomen, winnen we ook wel van Turkije. Natuurlijk, het is een uitwedstrijd, maar we moeten niet overdrijven."