Blind krijgt advies over 'beroofde' Van Persie: Ben je gek? Helemaal niet!

Blind krijgt advies over 'beroofde' Van Persie: "Ben je gek? Helemaal niet!"

03-09-2015 07:44
12

Robin van Persie moest onlangs zijn aanvoerdersband afstaan bij Oranje en lijkt tegen IJsland niet in de basis te beginnen. Waarschijnlijk start Klaas Jan Huntelaar in de punt van de aanval, in plaats van de kersverse aanwinst van Fenerbahçe. Youri Mulder steunt Van Persie.

Is de plek op de bank terecht voor Van Persie? "Ben je gek? Helemaal niet! Een Van Persie in topvorm hoort in de basis van Oranje. Als hij gaat scoren bij Fenerbahçe, moet Blind hem netjes opstellen. Natuurlijk is het vervelend voor hem, er is iets van hem afgepakt. Maar misschien was het wel nodig en wordt iedereen hierdoor scherper", stelt analist Mulder tegenover de NOS. "Ik denk niet dat Van Persie zo trots is, dat zijn band heilig voor 'm was."

"Ik geloof dat de laatste jaren zo'n beetje elke speler aanvoerder is geweest. Nu is Arjen Robben dat, maar hij was al een van de informele leiders. Het enige wat daar nu bijkomt is de toss bij de aftrap", weet de voormalig voetballer, die niet denkt dat Oranje de volgende interland bij Turkije wint. "Turkije uit is een zware, kloterige wedstrijd. Oranje gaat van IJsland winnen en uit tegen de Turken spelen ze gelijk. Dan de laatste twee wedstrijden tegen Kazachstan en Tsjechië winnen en dan ben je volgens mij zeker van plaatsing voor het EK 2016 in Frankrijk. Dan heeft Blind het toch mooi geflikt."