Vilhena over 'gebaar' Feyenoord: Als dat gebeurt, dan kunnen we praten

Vilhena over 'gebaar' Feyenoord: "Als dat gebeurt, dan kunnen we praten"

03-09-2015 07:59
6

Tonny Vilhena moest in de voorbije periode het nodige doorstaan. Zijn moeder Jeanette is ernstig ziek, zijn rol bij Feyenoord leek uitgespeeld en Sampdoria meldde zich. Vilhena bleef vechten en koos voor zijn moeder. Een langer verblijf bij Feyenoord lonkt.

Technisch directeur Martin van Geel van Feyenoord wil mogelijk zijn contract verlengen. "Dat is een mooi gebaar, dat Feyenoord weer wil verlengen. Maar ik heb nog niks gehoord, dus kan er nog niks over zeggen. Als dat gebeurt, dan kunnen we praten. Dat is geen probleem", aldus de speler in gesprek met De Telegraaf. Het is duidelijk dat iedereen het karakter van Vilhena looft. Zo'n instelling kan tot mooie dingen leiden. "Ik hoop het. Ik blijf gewoon hard trainen, laten zien wat ik kan. Dat is het enige wat ik kan doen. De keuze is aan de trainer", verwijst hij naar zijn situatie bij Feyenoord.

"Het is gewoon de wil die in mij zit. Ik heb dat al een beetje van mezelf. Doorbijten. Niemand kan mij kapotmaken, alleen ikzelf. Mijn vader is ook een vechter. Hij wil koste wat het kost alles eruit halen. In wedstrijden van negentig minuten, mag ik van hem in de negentigste minuut niet al helemaal kapot zijn. In die twee extra minuten, moet ik ook nog iets extra's kunnen geven", stelt de speler. Nu staat hij zijn moeder bij, tijdens een zware strijd. "Ik heb het geluk dat ik de ontspanning heb met het voetbal. Dat ik daar mijn energie in kan steken en daar gewoon alles eruit kan gooien."

Die mentaliteit zien Feyenoord-fans ook graag. "Ik ben een jongen van de club. Ik denk dat de Feyenoord-supporters ook willen dat ik bij Feyenoord blijf. Er kan altijd eens iets negatiefs gebeuren, zoals het incident op Varkenoord", aldus Vilhena, die toen geconfronteerd werd met balende Feyenoord-fans. "Er zijn altijd mensen die je wel of niet mag. Supporters mogen ook die speler wel, of die niet. Als je gewoon hard werkt, laat je ook aan hen zien dat je er staat."