Ajax-groeibriljant 'geen eendagsvlieg': Wisselingen maakten hem tactisch sterker

Ajax-groeibriljant 'geen eendagsvlieg': "Wisselingen maakten hem tactisch sterker"

03-09-2015 08:23
6

Jaïro Riedewald is bij Ajax uitgegroeid tot onbetwiste basisspeler en de verdediger is nu zelfs nadrukkelijk in beeld bij het Nederlands elftal. Fred Grim, coach van Jong Oranje, voorspelt een grote toekomst voor het Amsterdamse jeugdproduct.

"Fysiek heeft hij het voor zijn leeftijd geweldig voor elkaar", vertelt Grim, die Riedewald nog goed kent van zijn Ajax-periode, aan Voetbal International. "Hij gebruikt zijn lichaam al goed in de duels en dat kan alleen nog maar beter worden. Zijn uitstraling is ook al heel volwassen."

"Het is alweer ruim anderhalf jaar geleden dat hij zijn debuut maakte in het eerste elftal van Ajax. Sindsdien heeft hij zich op verschillende posities laten zien. Als linksback, als verdedigende middenvelder en nu als centrale verdediger. Die wisselingen hebben hem tactisch sterker gemaakt. Hij raakt niet snel in paniek, kan het spel heel goed lezen en bezit het lef en vermogen om in de opbouw het juiste moment van inspelen af te wachten. Hij heeft een perfect gevoel voor de ruimtes om zich heen."

Als zeventienjarige maakte hij op 22 december 2013 zijn debuut in de hoofdmacht van Ajax. In tien minuten boog hij een achterstand om met twee doelpunten, en dat als linksback. "Dat hij destijds al debuteerde, en nu nog steeds wordt geroemd om zijn groei, zegt genoeg. Hij laat zich niet van de wijs brengen en is geen eendagsvlieg", besluit Grim.