Twente kon geen alternatief vinden voor Corona: Dat is weggegooid geld

Twente kon geen alternatief vinden voor Corona: "Dat is weggegooid geld"

03-09-2015 08:47
5

FC Twente heeft een drukke transferperiode achter de rug. De Tukkers moesten veel spelers slijten vanwege financiële problemen en technisch directeur Ted van Leeuwen kijkt dan ook met gemengde gevoelens terug. Bovendien verkocht hij op de slotdag sterspeler Jesus Corona aan FC Porto.

"Een technisch directeur die meer verkoopt dan inkoopt, zal altijd gemengde gevoelens hebben. Die heb ik ook. Natuurlijk, iedereen wist hoe de situatie was bij de club, maar dan nog. Je hebt het liever anders", stelt hij in gesprek met TC/Tubantia.

"Met het geld dat wij te besteden hadden, hebben we de best beschikbare spelers gehaald. We hadden elke euro niet beter kunnen besteden. Daarvan ben ik heilig overtuigd", vervolgt de technische man van Twente, die geen vervanger voor Corona haalde. "Wij konden met onze middelen geen spelers vinden die beter waren dan de jongens die we nu al voor de flanken in huis hebben. Dan moet je niet op het laatste moment allerlei gekke dingen doen. Dat is weggegooid geld. We hebben genoeg spelers voor de zijkanten."

De balans lijkt een beetje zoek bij Twente, vooral achterin en voorin houdt het niet over. "Je moet niet vergeten dat sommige jongens nog zoekende zijn naar ritme in hun nieuwe omgeving. Dat is heel normaal. Bony was bij Vitesse ook niet vanaf de eerste dag top. Maar dat weet bijna niemand meer", stelt Van Leeuwen tot slot.