'Schurk' Van Gaal neergesabeld: Dit is slechte keuze nummer 50.000

'Schurk' Van Gaal neergesabeld: "Dit is slechte keuze nummer 50.000"

03-09-2015 09:30
9

Louis van Gaal is door Hugo Sanchez eens flink onder de loep genomen. De manager van Manchester United ligt door zijn gedrag en zijn spelers- en aankoopbeleid onder vuur.

De Mexicaanse legende Sanchez begreep niet waarom Van Gaal na een misser van Javier Hernandez bijvoorbeeld raar naar assistent Ryan Giggs keek. "Van Gaal heeft een slechte keuze gemaakt en dat is niet voor de eerste keer, maar dit is al slechte keuze nummer 50.000", aldus Sanchez tegenover Sky Sports. "Zoiets kan je niet doen als coach. Ik ben zelf coach geweest en zou zijn gaan klappen om hem extra zelfvertrouwen te geven. Maar hij, nee, hij gaf Giggs zo'n blik. Wat een schurk. Van Gaal is een slecht persoon, die zijn spelers slecht behandelt."

Niet alleen Sanchez haalt Van Gaal door de gehaktmolen. Ook Hernandez zelf reageert. "Ik wil me weer belangrijk voelen en blij zijn. Ik wil het plezier terugvinden. Bayer Leverkusen gaf me dat gevoel, ze wilden me echt hebben. Dus het was niet lastig om de keuze te maken", aldus de aanvaller. In een eerder stadium begreep onze landgenoot Robin van Persie al weinig van Van Gaal. "Toen hij bondscoach van Nederland werd, vertelde hij me dat ik zijn derde keuze was voor de spitspositie. Ik knokte me terug in het elftal, werd eerste spits en zijn aanvoerder."

Bij United kreeg Van Persie ook met Van Gaal te maken. "Maar toen ik terugkeerde van een blessure was het geen eerlijke strijd meer. Van Gaal is als bondscoach heel anders dan als clubcoach", stelde Van Persie. Ook Angel Di Maria en Radamel Falcao hadden geen goed woord voor de coach over. De Braziliaan Rafael eveneens niet. "Ik weet dat hij me niet mocht. Maar of dat komt doordat ik een Braziliaan ben? Dat weet ik niet. Het ging goed met me, maar toen vertrok Ferguson. Dat werd me fataal", aldus Rafael.