'Babyvet is eraf' bij sterke Ajacied: Creëren, ja, want van nature heb ik dat niet

'Babyvet is eraf' bij sterke Ajacied: "Creëren, ja, want van nature heb ik dat niet"

03-09-2015 09:49
2

Jaïro Riedewald maakt stappen. De centrumverdediger brak door bij Ajax en dat resulteerde zelfs in een selectie voor het Nederlands elftal. Frank de Boer, trainer van de Amsterdammers, helpt Riedewald constant.

'Het babyvet is eraf', stelt De Boer volgens Ajax Life als hij het over Riedewald heeft. De verklaring volgt van de speler zelf. "De trainer wil dat ik fel, gretig en agressief op de bal ben en goed doordek. Ik moet een speler worden die ten koste van alles elk duel wil winnen, met de juiste houding naar de rest van mijn linie. Een soort leider? Ja, in ieder geval een speler die met de borst vooruit loopt. Dat karakter wil hij creëren. Creëren, ja. Van nature heb ik dat niet."

Daarvoor zijn speelminuten in het eerste nodig. Ook zijn periode bij Oranje helpt Riedewald mogelijk een flinke stap vooruit. "Ik speel gewoon mijn wedstrijden, wil me goed ontwikkelen en zie wel wat de toekomst brengt. Mijn grootste angst is dat ik over een half jaar opnieuw tegenover je zit en nog steeds dezelfde speler ben. Ik wil me per week verbeteren, leren van de dingen die minder gaan en per seizoen stappen maken op mentaal en fysiek vlak", besluit de speler in kwestie.