Oranje krijgt in aanloop naar interlands teleurstellende FIFA-ranking te horen

Oranje krijgt in aanloop naar interlands teleurstellende FIFA-ranking te horen

03-09-2015 10:05
16

Nederland valt opnieuw buiten de top-tien in de FIFA-ranking. Oranje speelde in de voorbije periode niet en kon dan ook weinig doen aan de twaalfde plek. In augustus werden er bijna geen interlands gespeeld. Chili steeg wel twee plekken en staat nu achtste.

De top-drie van de ranking wijzigt niet. Argentinië staat eerste, België tweede en Duitsland derde. Respectievelijk Colombia, Brazilië, Portugal, Roemenië, Chili, Wales, Engeland en Spanje staan ook boven Nederland op de ranglijst. De komende weken krijgt Oranje in twee interlands de kans om wat aan de klassering te doen. IJsland en Turkije zijn de eerstvolgende opponenten, in de EK-kwalificatiereeks.

Naast Chili steeg ook Denemarken flink: drie plekken. Daardoor is het Scandinavische land nu nummer 22. IJsland, de eerstvolgende tegenstander van het Nederlands elftal, steeg één plek en is nu 23e. Oranje daalde tijdens de vorige ranking zeven plekken - van vijf naar twaalf. Dat kwam doordat de goede resultaten op het WK 2014 minder zwaar meetelden.