Droomseizoen voor Ajacied: Ben naar club gegaan die jonge mensen de kans geeft

Droomseizoen voor Ajacied: "Ben naar club gegaan die jonge mensen de kans geeft"

03-09-2015 12:50
5

Het gaat snel met Vaclav Cerny. De Tsjech maakte dit seizoen zijn Ajax-debuut en werd voor de eerste keer opgeroepen voor de beloften van zijn land. Cerny is met zijn zeventien jaar de jongste speler die ooit werd opgeroepen voor Jong Tsjechië.

"Eigenlijk is het een droomseizoen voor me, het is gewoon geweldig", zegt hij op de site van de Tsjechische voetbalbond. Cerny had niet gerekend op een plek in de selectie. "Maar ik bleef mijn best doen en het kwam zo snel als het maar kon. Ik ben erg blij en nu is het aan mij om op het veld te laten zien dat ik hier behoor."

De buitenspeler verhuisde al op zestienjarige leeftijd van Tsjechië naar Nederland om bij Ajax te gaan voetballen. Dat was in eerste instantie erg wennen voor Cerny. "Het was onaangenaam, ik heb een goede band met de familie. We moesten even wennen aan deze scheiding."

Toch heeft de jeugdinternational geen spijt van zijn overstap, ondanks dat veel spelers die naar het buitenland gaan, mislukken. "Nee, ik ben gemotiveerd. Ik ben naar een club gegaan die jonge mensen de kans geeft. Het doel is om te slagen en te laten zien dat ik een uitzondering kan zijn."