Update: Utrecht bevestigt afscheid van 'goed mens en getalenteerde voetballer'

Update: Utrecht bevestigt afscheid van 'goed mens en getalenteerde voetballer'

03-09-2015 14:36

De wegen van FC Utrecht en Fernando Quesada scheiden per direct. Het contract van de Spaanse middenvelder is ontbonden. 

Dat maakt het Algemeen Dagblad donderdag bekend. Quesada was in de Domstad op een dood spoor beland. Dit seizoen had hij onder trainer Erik ten Hag geen enkel uitzicht op speelminuten. 

De 21-jarige middenvelder doorliep de jeugdopleiding van FC Barcelona. In 2013 kreeg hij geen contractverlenging van Barça. Na mislukte stages bij onder meer PSV en Stoke City wist FC Utrecht de rechtspoot te binden. Quesada tekende voor drieënhalf jaar in stadion Galgenwaard, maar het huwelijk tussen speler en club is geen succes geworden.

Het AD weet te melden dat Quesada - die vorig seizoend werd uitgeleend aan Achilles '29 - hoogstwaarschijnlijk terugkeert naar zijn vaderland. Daar hoopt hij snel onderdak te vinden bij een nieuwe ploeg. Eerder vandaag was er meer contractnieuws in Utrecht. De Eredivisie-formatie wist linksback Kevin Conboy voor twee jaar te binden. 

Update 14:33: FC Utrecht bevestigt het vertrek van Quesada op het digitale thuis. "Fernando is een goed mens en een getalenteerde voetballer. Hij ging voor zijn kans, werkte hard, maar verloor de concurrentiestrijd. Het is voor hem van cruciaal belang om ervaring op te doen in een eerste elftal. De kans op speelminuten in ons eerste team was voor hem zeer gering", aldus technisch manager en trainer Erik ten Hag. Daar zijn we open en eerlijk over geweest. Fernando oriënteert zich nu op een volgende stap in zijn loopbaan."

"FC Utrecht is een fijne, warme club. Ik ben prettig ontvangen, altijd goed behandeld en had een leuke band met de supporters. Maar ik moet ook aan mijn eigen loopbaan denken. Daarom is het nu het beste voor mij om FC Utrecht na anderhalf jaar te verlaten", voegt de middenvelder daar zelf aan toe.