Engelse spits 'kan maar beter niet staken': Die kan je niet voor lief nemen

Engelse spits 'kan maar beter niet staken': "Die kan je niet voor lief nemen"

03-09-2015 13:26
1

Saido Berahino kan maar beter niet in staking gaan na het missen van zijn overstap naar Tottenham Hotspur. Dat meent Gordon Taylor, voorzitter van de Engelse spelersbond PFA.

"Spelers weten dat als ze aan het einde van een contract zitten, ze recht hebben om te gaan en staan waar ze willen", aldus Taylor tegenover Reuters. "Maar als ze een contract hebben, zijn er andere factoren die tellen en die kan je niet voor lief nemen."

Berahino zag vorige maand een transferverzoek afgewezen worden door West Bromwich Albion. Na het sluiten van de Engelse markt, dinsdag, was alle hoop op een transfer vervlogen. De spits plaatste een tweet waarin hij aangaf niet meer te willen spelen onder voorzitter Jeremy Peace. Naar verluidt heeft Peace vier biedingen van Spurs afgeslagen.

De teleurgestelde Berahino speelde de laatste drie wedstrijden al niet voor West Brom en heeft tot maandag vrij gekregen om zijn hoofd leeg te maken. "Jonge mannen zijn jonge mannen en soms worden dingen gezegd, die je later betreurt," voegt de voorzitter toe. "We leven in een wereld van social media en van onze jonge spelers wordt verwacht dat ze 'oude hoofden' hebben op jonge schouders."