'Ongelooflijke winnaar' verblijdt Utrecht: Ze wilden veel geld voor hem neertellen

'Ongelooflijke winnaar' verblijdt Utrecht: "Ze wilden veel geld voor hem neertellen"

03-09-2015 14:56
3

Het bleef lang spannend in Utrecht. Zou spits Sebastién Haller wel of niet blijven? De transferdeadline is inmiddels versterken en de Franse aanvaller speelt nog altijd in stadion Galgenwaard. Trainer Erik ten Hag en algemeen directeur Wilco van Schaik halen opgelucht adem. 

"We hebben de voorbije periode biedingen van buitenlandse clubs ontvangen die veel geld wilden neertellen voor Sébastien", stelt Van Schaik op de website van Utrecht. "Dusdanige bedragen zelfs, dat we daarmee sneller dan gepland, in één klap, financieel gezond zouden zijn. Toch hebben we besloten niet op die avances in te gaan. We wilden Sébastien behouden. Onze staf, het team, zijn collega’s: iedereen is erg op hem gesteld."

Haller staat dit seizoen al op vier treffers. De jeugdinternational is een onmisbare schakel in het elftal van Ten Hag. "Je ziet welke kwaliteiten hij heeft. Die zijn ongekend. Maar ik zie ook nog heel veel verbeterpunten. Het tekent de mens Sébastien dat hij graag wilde blijven en gefocust is op presteren bij FC Utrecht en verbeteren. Hij heeft een prachtig karakter, het is een ongelooflijke winnaar. Ik ben ervan overtuigd dat hij hier nog veel beter gaat worden."