Grim kiest voor ex-PSV'er en Feyenoorder: Die band om je arm is een eer

Grim kiest voor ex-PSV'er en Feyenoorder: "Die band om je arm is een eer"

03-09-2015 15:07
6

Karim Rekik is de nieuwe aanvoerder van Jong Oranje. Bondscoach Fred Grim heeft dat donderdag bekend gemaakt. Tonny Vilhena is de nummer twee in de pikorde. 

"Karim is een van de meest ervaren spelers in de groep en van nature een speler die de leiding neemt. Terwijl Tonny de meeste interlands voor Jong Oranje achter zijn naam heeft staan", aldus Grim. "Bovendien zijn het spelers die altijd voorop in de strijd gaan en daar het hele team in kunnen meenemen. Ik verwacht dat zij samen een verlengstuk worden in het begeleiden en coachen van de spelers in het veld."

Rekik - de afgelopen twee seizoenen op huurbasis actief bij PSV en sinds deze zomer speler van Olympique Marseille - is trots op zijn benoeming. "Het is een eer om voor Jong Oranje te voetballen en al helemaal met de band om je arm", vertelt de centrale verdediger. "Ik ben in de vorige kwalificatiereeks ook een aantal keer aanvoerder geweest. Vrijdag in Deventer maken we een nieuwe start met een relatief nieuwe groep. We hebben één doel en dat is het EK halen. En dat kan maar op één manier: met z'n allen."

Jong Oranje begint vrijdagavond in Deventer aan de tocht naar het EK van 2017 in Polen. Tegenstander is dan Cyprus, terwijl dinsdag Turkije wacht. De overige tegenstanders in de poule van vijf zijn Slowakije en Wit-Rusland.