Heerenveen-revelatie dankt Ajax: Die periode heeft me hard en beter gemaakt

Heerenveen-revelatie dankt Ajax: "Die periode heeft me hard en beter gemaakt"

03-09-2015 16:05
4

Branco van den Boomen maakt in zijn eerste wedstrijden in de Eredivisie veel indruk. Na drie jaar te hebben gespeeld in de Ajax-jeugd, belandde de middenvelder via FC Eindhoven deze zomer bij sc Heerenveen. 

"De jeugd van Ajax heeft me hard en beter gemaakt. Ik heb daar goede en minder goede tijden gekend, maar uiteindelijk ben ik daar een betere speler geworden en dat is aan Ajax te danken", vertelt de Eindhovenaar op de site van zijn management Forza Sports Group. "Bij FC Eindhoven heb ik daarna een geweldig jaar gehad. Het was fijn om in mijn vertrouwde omgeving te spelen. Elke wedstrijd zaten er veel vrienden, familie en scouts op de tribune en dat geeft dan toch een bepaald vertrouwen."

Wedden

Meer odds

Waar het plafond ligt van de twintigjarige speler – en of hij van waarde had kunnen zijn bij Ajax - is nog onduidelijk. "Dat vind ik moeilijk om te zeggen. Ik ben ontzettend blij met deze stap naar Heerenveen en ben pas twintig jaar. Het kan nog alle kanten op gaan, maar het is aan mij om de goede lijn in mijn ontwikkeling door te trekken. Mijn doel voor dit seizoen is om zoveel mogelijk ervaring op te doen in de Eredivisie."