Lange lijdensweg voor PSV-aanvaller: Daar doe ik geen uitspraak over

Lange lijdensweg voor PSV-aanvaller: "Daar doe ik geen uitspraak over"

03-09-2015 17:07
2

PSV-aanvaller Florian Jozefzoon heeft zware maanden achter de rug. De vleugelspits is al een hafjaar uit de roulatie wegens een knieblessure. Sinds augustus traint Jozefzoon weer mee met de selectie van Phillip Cocu. 

In gesprek met PSV TV vertelt de voormalig speler van RKC Waalwijk en Ajax over zijn revalidatie. "Het gaat inmiddels goed, heel goed. Ik heb geen last, pijn en angst. Het gevoel is goed. Dat is ook het belangrijkste, denk ik. Ik moet wel gewoon vrij kunnen zijn en tot nu toe gaat dat heel goed."

Zijn lange afwezigheid heeft de aanvaller aan het denken gezet. "Je denkt eraan hoe voetbal in een paar weken heel anders eruit kan zien. Je denkt aan het kampioenschap toendertijd en jouw rol erin. Er gaat van alles door je hoofd... Voetbal kan ook heel snel over zijn."

Een datum voor een terugkeer durft en wil Jozefzoon niet prikken. "Daar doe ik geen uitspraak over. Ik train voluit en we moeten nog kijken wanneer we een wedstrijd gaan plannen. Voor mijn gevoel en ook voor de staf is dat nog niet aan de orde. Eerst weer het groepsgevoel oppakken en elke dag voluit mee kunnen trainen, dan zien we wel wanneer het juiste moment daar komt", besluit de 24-jarige rechtspoot.