Feyenoord-held juicht voor IJsland: Normaal gesproken gaan ze dan naar Frankrijk

Feyenoord-held juicht voor IJsland: "Normaal gesproken gaan ze dan naar Frankrijk"

03-09-2015 17:38
1

De naam Pétur Pétursson zal menig Feyenoord-fan bekend in de oren klinken. De IJslander was in de jaren tachtig tweemaal actief voor de Rotterdammers en won in die periode de KNVB-beker met zijn club door Ajax in de finale met 3-1 te verslaan. Pétursson scoorde in die eindstrijd twee keer. 

Met veel belangstelling kijkt de voormalig aanvaller naar de EK-kwalificatiewedstrijd tussen Nederland en IJsland die donderdagavond op de rol staat. "Nederland móet vanavond winnen", stelt de inmiddels 56-jarige oud-voetballer in gesprek met de NOS. "Voor IJsland is het genoeg om de thuiswedstrijden tegen Kazachstan en Letland te winnen. Normaal gesproken zullen ze dan wel naar Frankrijk gaan."

IJsland gaat in kwalificatiepoule A aan kop. Het land lijkt op weg te zijn naar de eerste eindronde in de historie van het land. De ontmoeting met Nederland is cruciaal, weet ook Pétursson. "Het is een heel belangrijke wedstrijd voor iedereen. Van de 300.000 IJslanders zit één procent (3.000 toeschouwers) in de Arena, de rest zit thuis voor de televisie. Normaal gesproken is Nederland veel beter dan IJsland. Het zal dus erg moeilijk worden, zeker als Nederland snel scoort. Ik hoop dat IJsland 0-0 kan spelen, maar ik denk dat Oranje met 1-0 wint."