Zeven goals bij oefenpotje van AZ; Twente wint ook niet van Jupiler League-club

03-09-2015 17:53
8

René Hake (foto) heeft zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer van FC Twente niet weten te winnen. Donderdagmiddag oefenden de Tukkers achter gesloten deuren tegen Sparta. De ontmoeting met de Jupiler League-formatie eindigde in 1-1.

Aanwinst Chinedu Edu tekende voor het doelpunt van Twente. De Duitse vleugelspits, die vorige week overkwam van FSV Mainz 05 en in het verloren competitieduel met Heracles Almelo direct debuteerde, scoorde al na vier minuten. Na de pauze tekende Sherjill MacDonald namens Sparta voor de eindstand.

Ook voor AZ stond er tijdens de huidige interlandperiode een oefenwedstrijd op het programma. De formatie van trainer John van den Brom nam het op tegen FC Oss. De confrontatie leverde liefst zeven doelpunten op, waarvan vier in het voordeel van de Alkmaarders: 4-3. Alle goals werden opvallend genoeg in de eerste helft gemaakt.

Namens AZ scoorden Robert Mühren (2x), Guus Hupperts en talent Viktor Karl Einarsson. De nieuwe linksback Rajko Brezancic deed een uur mee en de van NEC overgenomen Alireza Jahanbakhsh kreeg drie kwartier speeltijd van Van den Brom.