Uitblijven 'teken van God' komt Adebayor duur te staan bij Tottenham

Uitblijven 'teken van God' komt Adebayor duur te staan bij Tottenham

03-09-2015 18:08
1

Emmanuel Adebayor wacht een paar zéér rustige maanden. Tottenham Hotspur heeft hem buiten de selectie voor de Europa League en Premier League gelaten.

Adebayor is niet meer welkom op White Hart Lane en trainde de laatste maanden al mee bij de beloften. Een transfer in de zomer leek in de maak, maar daar kwam het niet van. Hij wachtte tevergeefs op een 'teken van God', waardoor een overstap naar Aston Villa afketste.

Bij Tottenham is men woedend over het gedrag van Adebayor, die ook zijn contract weigerde te ontbinden. Hem wacht daardoor een paar zéér rustige maanden. De Togolese spits is buiten de selectie voor de Premier League gelaten en mag dus geen minuten maken. Hij blijft voorlopig meetrainen op de Londense bijveldjes.

Het ontbreken van Adebayor betekent wel dat manager Mauricio Pochettino zichzelf opzadelt met een probleem. Harry Kane is de enige échte spits in de selectie van Tottenham. Toby Alderweireld, Nacer Chadli, Moussa Dembélé, Christian Eriksen en Michel Vorm zijn er ook bij.