Emotionele terugkeer voor 'Fries' na kruisbandblessure met extra zuur randje

Emotionele terugkeer voor 'Fries' na kruisbandblessure met extra zuur randje

03-09-2015 18:37
1

Jordy Buijs liep bijna een jaar geleden een zware blessure op aan zijn knie. Sindsdien werkte de centrale verdediger van sc Heerenveen hard aan zijn herstel. Donderdagmiddag maakte hij zijn comeback.

Buijs deed dat in een oefenduel met een gelegenheidsformatie van Heerenveen tegen Jupiler League-club Achilles'29. De 26-jarige verdediger speelde een helft mee met de Friezen. "Vanaf dag één heb ik maar aan één ding gedacht, weer minuten maken. Dit is een begin, nu komt de volgende stap, aanhaken op niveau", zegt Buijs op de website van zijn club.

"Als je revalideert train je veel individueel, conditioneel en fysiek sta ik er goed op", vervolgt hij. "Het was een zwaar traject, maar mijn omgeving heeft me altijd gesteund. Mijn vader, moeder, vrouw en zaakwaarnemer waren hier vanmiddag om me weer te zien spelen. Hun aanwezigheid geeft me energie. Ik stond en sta er niet alleen voor."

Buijs scheurde eind vorig jaar de kruisband in zijn linkerknie tijdens de uitwedstrijd van Heerenveen tegen Ajax. De kwetsuur had een extra zuur randje, omdat scheidsrechter Kevin Blom hem amper de tijd gaf om naar de kant te gaan. "Hij vroeg of ik even wilde opschieten...", zei Buijs destijds.