LIVE-discussie: Oranje lijdt nóg meer gezichtsverlies tegen IJsland (gesloten)

LIVE-discussie: Oranje lijdt nóg meer gezichtsverlies tegen IJsland (gesloten)

03-09-2015 22:40
124

Het Nederlands elftal treedt donderdag mét Bruno Martins Indi en Davy Klaassen aan tegen IJsland. Het cruciale EK-kwalificatieduel is om 20:45 uur begonnen.

22:40: Het is afgelopen. Oranje verliest voor de tweede keer ooit een EK-kwalificatiewedstrijd in eigen land.

21.57: GOAL! En die valt aan de verkeerde kant. Van der Wiel veroorzaakt een strafschop, die wordt benut door Sigurdsson. Cillessen zat eraan...

21.28: Martins Indi moet douchen. Hij laat zich uit de tent lokken door Sigthórsson en wordt met rood van het veld gestuurd. Weer een tegenvaller voor Oranje, dat ook al Robben kwijtraakte door een blessure.

20.00: Het is de vuurdoop voor bondscoach Danny Blind, die in de aanloop naar de wedstrijd in Amsterdam een lastige puzzel moest leggen. Het centrum van de verdediging bestaat uit Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. Jaïro Riedewald werd ook genoemd, maar de Ajacied begint op de bank. Gregory van der Wiel en Daley Blind completeren de defensie, met Jasper Cillessen op doel.

Op het middenveld staan Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen en Wesley Sneijder. De laatste dagen viel de naam van Vurnon Anita voortdurend, maar Klaassen krijgt dus de voorkeur van Blind. De Ajax-kapitein speelt met de punt naar achteren. Met Wijnaldum staat er wel een speler van Newcastle United op het veld.

Arjen Robben, Klaas-Jan Huntelaar en Memphis Depay moeten voorin voor de doelpunten zorgen. Vooral de terugkeer van Robben is cruciaal, nadat de aanvoerder de laatste kwalificatieduels moest missen door blessures. Oranje moet donderdagavond winnen om het bereiken van het EK in Frankrijk in eigen hand te houden.

De opstellingen:

Nederland: Cillessen; Van der Wiel, De Vrij, Martins Indi, Blind; Wijnaldum, Klaassen, Sneijder; Robben, Huntelaar, Depay.

IJsland: Halldórsson; Saevarsson, Sigurdsson, Árnason, Skúlason; Bjarnason, Sigurdsson, Bödvarsson, Gunnarsson; Gudmundsson, Sigthorsson.