Gratis advies voor Twente: 'Ik zou hem kiezen, geef een vijfjarig contract'

Gratis advies voor Twente: 'Ik zou hem kiezen, geef een vijfjarig contract'

03-09-2015 20:12
1

De naam van Fred Rutten klinkt in de Grolsch Veste, nu Alfred Schreuder de wacht is aangezet als trainer van FC Twente. René Hake neemt voorlopig de honneurs waar.

Het lijkt er echter niet op dat de voormalige rechterhand van Schreuder een oplossing voor de lange termijn is. Rutten zou dat wel kunnen zijn, stelt Theo Vonk. "Ik zou hem kiezen", zegt de oud-trainer van Twente bij Binnenkant Paal op RTV Oost.

"Dan komt hij wel voor de derde keer terug, dat weet ik ook wel. Maar Fred is een jongen uit de club. Het hangt er natuurlijk wel vanaf of hij wil. Hij is inmiddels ook 53 en heeft zijn schaapjes denk ik aardig op het droge. FC Twente is zijn club, hij woont vlakbij."

Vonk hoopt dat Twente geen half werk doet. "Geef Rutten een vijfjarig contract, laat hem eerst trainer worden en geef hem daarna een andere functie binnen de club. Zo'n jongen moet gewoon bij de club werken. Hij heeft kijk op het voetbal, is tactisch sterk."

Vonk hoopt dat de Twente-fans ook een toontje lager zingen. "Er is natuurlijk heel veel gebeurd en er zijn heel veel mensen weg. Stel gewoon het verwachtingspatroon bij aan de kwaliteiten die je hebt. Ga nieuw bouwen, dat is helemaal niet erg. Dat is bij Feyenoord en FC Utrecht ook gebeurd."