AZ biedt exotische talenten met 'Seedorf-trekken' kans op contract in Alkmaar

AZ biedt exotische talenten met 'Seedorf-trekken' kans op contract in Alkmaar

03-09-2015 20:26
1

AZ geeft twee talenten uit Ghana de kans op een profcontract. Issah Abass en Annan Mensah speelden donderdagmiddag mee in een oefenwedstrijd van de Alkmaarders tegen FC Oss.

AZ won met 4-3 en vooral van de pas zestienjarige Abass wordt veel verwacht, meldt De Telegraaf. "Hoewel hij pas 16 is, komt hij ook al uit voor het nationale team onder de 20 en onder de 23", aldus Jan Streuer over de speler van Asokwa Deportivo.

Abass komt het best tot zijn recht aan de linkerkant van de aanval. Mensah is een verdedigende middenvelder, die doet denken aan Clarence Seedorf. "Vaak komt dit soort jongens van kleine clubjes af en moeten ze 's ochtends een uur lopen voordat ze bij de club zijn", aldus Streuer, die met Cees Lok een bureau heeft opgericht om exotische talenten bij clubs onder te brengen.

De twee jongelingen uit Ghana blijven voorlopig in Alkmaar om mee te trainen met Jong AZ, dat deze week vanwege de interlandweek is samengevoegd met de selectie van John van den Brom (foto). Mensah kan direct worden vastgelegd, Abass kan pas een profcontract tekenen als hij zijn achttiende verjaardag heeft gevierd.