Blind licht verrassende beslissing toe: Ik heb een duidelijk gesprek met hem gehad

Blind licht verrassende beslissing toe: "Ik heb een duidelijk gesprek met hem gehad"

03-09-2015 21:04
3

Het lag al in de verwachting en inderdaad: Robin van Persie staat donderdagavond niet aan de aftrap tijdens het cruciale EK-kwalificatieduel met IJsland. De debuterende bondscoach Danny Blind legde voor aanvang uit waarom. 

"Ik heb een duidelijk gesprek met hem gehad. Hij heeft niet het aantal wedstrijden gespeeld dat nodig is om in de basis te beginnen. Op andere posities heb ik niet veel alternatieven, maar in de spits wel", aldus de oefenmeester in gesprek met de NOS.

Het middenveld van Oranje bestaat tegen de koploper uit kwalificatiepoule A uit Georginio Wijnaldum, Davy Klaassen en Wesley Sneijder. "Klaassen speelt met de punt naar achteren. Daar heeft hij vorig jaar bij Ajax ook veel gespeeld. Hij kan het spel goed lezen en situaties inschatten", aldus Blind.

"Hij is een slimme speler en daar hou ik van. Het is een middenveld waar alles in zit, met ook het loopvermogen van Wijnaldum", gaat de bondscoach verder. De aanpak tegen IJsland is helder. "We moeten met een hoog baltempo en veel discipline de muur van IJsland slechten. Arjen Robben en Memphis moeten het veld breed houden."