Oranje op rapport: acht onvoldoendes op rampavond, ook Blind stelt diep teleur

Oranje op rapport: acht onvoldoendes op rampavond, ook Blind stelt diep teleur

04-09-2015 00:00
94

Het Nederlands elftal heeft zichzelf in een ultralastig parket gebracht voor het bereiken van het EK in Frankrijk, door met 0-1 van IJsland te verliezen. VoetbalPrimeur maakt rapport op van de rampavond in Amsterdam.

Jasper Cillessen - 5: Was op zijn hoede bij de spaarzame kansen voor IJsland, maar op het moment dat het móest gaf hij (weer) niet thuis. Hij zat er met zijn arm bij, maar had meer kunnen doen. De strafschop was houdbaar.  

Gregory van der Wiel – 3,5: Voegde aanvallend vrijwel niets toe en was verdedigend een onzekere factor. Dat kwam tot uiting bij het penaltymoment, waarbij hij een onbegrijpelijke tackle legde. Toch iets te weinig wedstrijdritme, Greg?

Stefan de Vrij – 5,5: Onzichtbaar, en dat is in principe een goed teken voor een verdediger in een wedstrijd tegen IJsland. Kon zijn ploeggenoten echter ook niet bij de hand nemen.

Bruno Martins Indi – 2: Wéér rood. Wat ging er in zijn hoofd om toen hij zijn elleboog in de nek van Sigthórsson legde. Oliedom, meer kunnen we er niet van maken, en een vette onvoldoende.

Daley Blind – 5: Moest als linksback beginnen en dat is niet de plek waar hij dit seizoen wordt gebruikt in Engeland. Had bovendien niet veel toegevoegde waarde, omdat IJsland met twee spitsen speelde.

Davy Klaassen – 5: Ook Klaassen werd door Blind niet gebruikt in zijn kracht, maar probeerde er als verdedigende middenvelder het beste van te maken. Vooral de eerste helft was niet om over naar huis te schrijven.

Georginio Wijnaldum - 5: Geen schim van de speler die hij in zijn eerste weken bij Newcastle United is. Ook Wijnaldum kon het niet bolwerken tegen de stugge IJslanders.

Wesley Sneijder - 6: Hield als enige het hoofd een beetje boven water en was ook het vaakst dichtbij een doelpunt. Alle afstandschoten van de vice-aanvoerder vonden echter de vuisten van de doelman.

Arjen Robben – 6: De verbetenheid was van zijn gezicht af te lezen tijdens het volkslied, maar veel kon hij niet laten zien. Een blessure speelde de aanvoerder wéér parten. Triest.

Klaas-Jan Huntelaar - 5,5: Het slachtoffer van de rode kaart van BMI. Werd vrijwel niet bereikt in de minuten die hij wél speelde, maar had ook wat scherper kunnen zijn op de voorzet van Memphis.

Memphis Depay - 5: Vol goede bedoelingen, maar ook bij Memphis lukte het niet. Kreeg bij elke actie te maken met dubbele dekking en was in het samenspel met zijn ploeggenoten niet inventief genoeg.

Danny Blind - 4: Een totaal mislukte vuurdoop voor de nieuwe bondscoach. De ongetwijfeld zorgvuldig uitgedokterde tactiek leverde niets op en de wissels waren niet best. Waarom Huntelaar eruit halen voor Bruma? En waarom zo lang wachten met het brengen van een extra aanvaller?

De invallers
Luciano Narsingh - 4: Alsof je een Ferrari wisselt voor een Opel Kadett. Narsingh kon het wegvallen van Robben niet opvangen en zorgde nauwelijks voor dreiging of zijn specialiteit: voorzetten.

Jeffrey Bruma - 4,5: Verloor het kopduel van Sigthorssón, waaruit de benutte penalty van IJsland ontstond. Kon ook weinig goed doen als vervanger van Huntelaar.

Quincy Promes - Deed er alles aan, vloog over het veld, maar speelde te kort om nog wat aan de achterstand te doen én voor een beoordeling.

Ben jij het met bovenstaande beoordeling eens of zou je het anders doen? En welk cijfer zou jij Danny Blind geven? Geef je mening in de reacties!