Extra domper voor Nederland: Tsjechië wint na achterstand, Turkije pakt punt

03-09-2015 22:38

Tsjechië heeft donderdagavond een cruciale zege geboekt in EK-kwalificatiepoule A. In Praag werd Kazachstan met 2-1 geklopt. Door die overwinning hebben de Tsjechen nu zes punten meer dan Oranje. Turkije speelde gelijk tegen Letland (1-1) en heeft negen punten, één minder dan Oranje. Met nog drie duels te gaan kan de ploeg van Danny Blind zich geen enkele misstap meer permitteren, zoveel is duidelijk.

Turkije leek in eigen huis af te stevenen op een overwinning tegen de Letten. Lang bleef het 0-0, maar in de slotfase leek Inan voor de verlossing te zorgen. Hij scoorde in de 77e minuut. In de blessuretijd ging het alsnog mis. Sabala maakte gelijk. Die late treffer betekende een meevaller voor Oranje. Had Turkije wél gewonnen, dan was het Nederlands elftal afgezakt naar de vierde plaats in poule A.

Tsjechië knokte zich voorbij Kazachstan. In de eerste helft kwamen de gasten verrassend op voorsprong via Logvinenko. Invaller Skoda werd de grote man bij de thuisploeg. Hij tekende in de tweede helft voor twee treffers: 2-1.