Robben haakt af en kraakt ploeggenoot: 'Hij laat ons in de steek, heel kwalijk'

Robben haakt af en kraakt ploeggenoot: 'Hij laat ons in de steek, heel kwalijk'

03-09-2015 23:05
25

Arjen Robben zit in zak en as na de blamerende nederlaag van het Nederlands elftal tegen IJsland. De aanvoerder raakte geblesseerd en zag zijn ploeg met 0-1 verliezen.

Robben moest na een half uur het veld ruimen met een pijnlijke lies. "Ik was topfit, maar na een actie kreeg ik last van mijn lies. Ik kon niet verder", verhaalt hij in gesprek met de NOS. "Morgen? Ik vlieg naar München." In de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije (zondag) is Robben er dus niet bij.

Na afloop ging het ook over Bruno Martins Indi, die Oranje ernstig benadeelde met zijn rode kaart in de eerste helft, na een tik in de nek van Kolbeinn Sigthórsson. "Onprofessioneel? Dat mag je zo noemen. Ik ben als aanvoerder de eerste die zijn eigen spelers in bescherming neemt. Dit is alleen dom, daar kan ik niks anders van zeggen. Hij laat de ploeg in de steek, heel kwalijk."

Oranje blijft na de rampavond in Amsterdam op de derde plek in de kwalificatiegroep gaan. Robben: "Het kan dus nog altijd. We moeten proberen de kopjes heel snel omhoog te krijgen. Het is een schrale troost dat Turkije gelijkspeelt, waardoor we de derde plek nog in handen hebben. Dat is nog steeds goed voor play-offs. Maar goed, dit is een heel grote teleurstelling."