Martins Indi en Van der Wiel irriteren Blind: Ik weet niet wat hem bezielt

Martins Indi en Van der Wiel irriteren Blind: "Ik weet niet wat hem bezielt"

03-09-2015 23:36
14

Danny Blind heeft donderdagavond hard uitgehaald naar Bruno Martins Indi. De verdediger leidde met zijn rode kaart de 0-1 nederlaag van Oranje tegen IJsland in.

Het was een zwaar debuut voor Blind, die geen gelukkige hand had in zijn wissels en zijn ploeg op alle fronten zag falen. Het werd ingeleid door een oliedomme rode kaart voor Martins Indi. "Ik weet niet wat hem bezielt", foeterde Blind tegenover de NOS. "Daar gaat het mis en dan weet je dat het een moeilijke wedstrijd gaat worden."

Blind neemt het zijn verdediger niet in dank af. "Het is heel kwalijk als je weet waarom het gaat. Bij profvoetbal hoor je je te beheersen. En hij zat redelijk in de wedstrijd. Hier was geen enkele aanleiding voor."

Ook Gregory van der Wiel, die de IJslandse penalty veroorzaakte, kan niet op lovende woorden van Blind rekenen. "Dit mag hem niet gebeuren. Hij heeft veel ervaring en als je dat in zo'n situatie uit de tent gelokt wordt, mag je niet gaan glijden. Hij moet op zijn benen blijven staan", aldus de bondscoach, die zich nu volledig richt op de play-offs. "De realiteit is duidelijk en we moeten nu voor de derde plek gaan. Dat is duidelijk."