Huntelaar ziet oranje lichtpuntje: 'Die treffer kan wel eens heel belangrijk zijn'

Huntelaar ziet oranje lichtpuntje: 'Die treffer kan wel eens heel belangrijk zijn'

03-09-2015 23:46

Klaas-Jan Huntelaar keek verrast op, toen kort voor rust het wisselbord omhoog ging. De aanvaller werd naar de kant gehaald voor Jeffrey Bruma.

Danny Blind voelde zich genoodzaakt in te grijpen, nadat Bruno Martins Indi van het veld was gestuurd. Huntelaar was het slachtoffer. "Het lijkt me duidelijk dat ik liever verder had gespeeld", aldus de balende Achterhoeker tegen het ANP. "Maar het is een keuze van de trainer. Hij beslist en dat moet je accepteren."

Oranje begon nog goed, vond Huntelaar. "Maar die blessure van Robben was al vervelend. Zonder hem kunnen we gelukkig ook winnen. Maar na die rode kaart van Bruno Martins Indi werd het wel heel moeilijk. Ik heb ook wel eens een domme kaart gepakt. Maar dit was wel een heel belangrijke wedstrijd."

"Rechtstreekse kwalificatie gaat niet meer lukken, maar we kunnen wel derde worden en dan gaan we de play-offs in. Die treffer van Letland in de laatste minuut tegen Turkije kan wel eens heel belangrijk zijn", wees hij op de late gelijkmaker (1-1). "Nu hebben we nog een punt meer dan de Turken. Maar dat het moeilijk wordt zondag tegen de Turkije, dat lijkt me duidelijk."