'Ik ga dat op ze proberen over te brengen, maar het zal een hel worden'

'Ik ga dat op ze proberen over te brengen, maar het zal een hel worden'

04-09-2015 07:00
2

Als iemand weet wat Oranje zondag in Turkije kan verwachten, is het Wesley Sneijder. De middenvelder van Oranje speelt al jaren bij het Turkse Galatasaray en kent de sfeer.

"Voor Turkije is het ook de laatste kans. Het zal daarom een hel worden voor ons", voorspelt Sneijder in gesprek met NU.nl. "Ik ga proberen over te brengen op de groep wat ze kunnen verwachten. Turkije zal er alles aan doen om ons het leven zuur te maken, maar daar moeten wij niet in meegaan."

"We zullen scherp moeten zijn in Turkije. Nog scherper dan tegen IJsland. Er zat wel heel veel tegen, maar bepaalde dingen mogen gewoon niet meer gebeuren", aldus Sneijder, die zondag bij afwezigheid van de geblesseerde Arjen Robben de aanvoerdersband zal dragen. "We hebben het nog in eigen hand. Het vertrouwen is nu ver te zoeken, maar de koppies zullen weer omhoog moeten."

"We mogen niet verliezen in Turkije en moeten ons focussen op de play-offs. Dat lijkt de enige mogelijkheid om nog deelname aan het EK af te dwingen", besluit Sneijder.