'Hoe Van der Wiel op het veld heeft gestaan, dat kan natuurlijk helemaal niet'

'Hoe Van der Wiel op het veld heeft gestaan, dat kan natuurlijk helemaal niet'

04-09-2015 08:55
22

Gregory van der Wiel moet zondag tegen Turkije vervangen worden. Dat vindt oud-international Youri Mulder. De rechtsback maakte tegen IJsland de overtreding die de penalty voor IJsland veroorzaakte.

Mulder was in zijn analyse bij de NOS hard voor Van der Wiel. "De trainer had het over twee vervangers voor Martins Indi en Robben, maar ik zou Van der Wiel netjes naar huis sturen", aldus Mulder. "Ga jij eerst maar in het tweede van PSG een beetje ritme opdoen voordat we je weer oproepen. Hoe die vandaag op het veld heeft gestaan, dat kan natuurlijk helemaal niet."

Pierre van Hooijdonk, eveneens analyserend voor de NOS, was het met Mulder eens. "Hij speelde als een debutant, als een slechte debutant. Ik zou hem tegen Turkije ook niet op het formulier zetten." Mulder gaat zelfs verder: "Ik zou hem thuis laten en een andere oproepen. Ik begrijp wel dat je op een gegeven moment onzeker wordt als je merkt dat je niet lekker aan het spelen bent, maar misschien had hij gewoon niet op het veld moeten staan."