In het kort: Frankrijk klopt Portugal, Roda bindt nóg een vaste waarde

In het kort: Frankrijk klopt Portugal, Roda bindt nóg een vaste waarde

04-09-2015 22:43

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Oefenzege voor Frankrijk
Frankrijk heeft in de slotfase het oefenduel met Portugal naar zich toegetrokken. De ploeg van bondscoach Didier Deschamps leek lange tijd op een doelpuntloos gelijkspel af te stevenen, maar Mathieu Valbuena besliste toch nog anders (1-0). De speler van Olympique Lyon tekende laat in het duel op fraaie wijze voor de enige treffer.

 

Qazaishvili beslissend voor Georgië
Door toedoen van Valeri Qazaishvili heeft Georgië in de EK-kwalificatie met 1-0 gewonnen van Schotland. De middenvelder van Vitesse zorgde vlak voor rust voor de enige treffer van het duel. Voor Georgië was het de tweede overwinning in kwalificatiegroep D. Schotland staat derde met elf punten. 

Van Peppen langer bij Roda
In navolging van Tom van Hyfte heeft ook Ard van Peppen zijn contract bij Roda JC verlengd. De verdediger ligt nu tot medio 2018 vast in Kerkrade. Van Peppen speelt sinds 2013 voor Roda, waar hij al lange tijd een vaste waarde is. Eerder speelde hij voor Excelsior, De Graafschap en RKC Waalwijk.

Ronaldo boert goed
Cristiano Ronaldo strijkt een gigasalaris op bij Real Madrid, maar dat is niet de enige inkomstenbron van de Portugese vededtte. AS zocht volgens De Telegraaf uit dat elke promotietweet die de dertigjarige Ronaldo naar zijn 37 miljoen volgers stuurt hem gemiddeld liefst 230.366 euro oplevert. Ook tennisser Rafael Nadal (40.788 euro), voetballer Cesc Fabregas (33.355 euro) en Formule 1-coureur Fernando Alonso (11.768 euro) zitten niet voor niets op Twitter.

Oranje begonnen
Het Nederlands elftal is vrijdag begonnen aan de voorbereiding op de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Turkije. Virgil van Dijk en Jeremain Lens stonden voor het eerst op het veld, nadat de twee donderdagavond werden opgeroepen door het wegvallen van Arjen Robben en Bruno Martins Indi. Ook alle reservespelers kwamen in actie, evenals Jasper Cillessen. De andere basisspelers bleven binnen in de gym.

PSV ziet talent gaan
Marco Weymans vertrekt per direct bij PSV. De achttienjarige Belg heeft een contract getekend bij Cardiff City. De middenvelder speelde de afgelopen drie seizoenen voor PSV en ontwikkelde zich in rap tempo. Hij is nu de aanvoerder van België onder 19. Weymans speelde afgelopen seizoen nog op amateurbasis bij PSV A1, maar door een gebrek aan toekomstperspectief wilde Weymans vertrekken. Na interesse van Engelse, Belgische en Italiaanse clubs koos hij voor Cardiff City.

Martins Indi weer in de fout
Bruno Martins Indi slaagde er donderdagavond in om voor de tweede keer op rij de ramen van een debuterende bondscoach in te gooien. De Oranje-verdediger kreeg rood na een slaande beweging richting Kolbeinn Sigthórsson en kon met een directe rode kaart inrukken. Een jaar geleden, in de oefenwedstrijd tegen Italië en het debuut van Guus Hiddink, was het ook al raak. Martins Indi is samen met John Heitinga en Phillip Cocu de enige international die tot twee keer een directe rode kaart kreeg.

Oranje wint wél op televisie
Ruim drie miljoen mensen hebben donderdagavond het Nederlands elftal met 1-0 zien verliezen in de EK-kwalificatiewedstrijd tegn IJsland. In totaal 3.373.000 kijkers stemden af op het duel in de Arena, blijkt uit cijfers van Stichting Kijkonderzoek. Het debacle van Oranje was met afstand het best bekeken programma op de Nederlandse televisie, ruim voor Expeditie Robinson (822.000 kijkers).

Strop voor Willem II
Een financiële strop voor de officiële supportersvereniging van Willem II. De voormalig penningmeester, die onlangs op 67-jarige leeftijd overleed, heeft over een periode van jaren in totaal meer dan 50.000 euro weggesluisd via vervalste bankschriften, zo blijkt uit onderzoek van het Brabants Dagblad. Algemeen directeur Berry van Gool van Willem II benadrukt dat de supportersvereniging los staat van de voetbalclub. "Maar wij lijden een beetje met hen mee. Dit is financieel zeer vervelend voor hen en daarnaast een persoonlijk drama."