Feyenoord-aankoop pakt 'leidersrol' op: 'Gelukkig bestaan er spelers als Messi'

Feyenoord-aankoop pakt 'leidersrol' op: 'Gelukkig bestaan er spelers als Messi'

04-09-2015 09:40

Marko Vejinovic is sinds dit seizoen de nummer zes van Feyenoord. Het heeft even geduurd totdat de 25-jarige middenvelder besefte dat dáár zijn kracht lag.

Vejinovic zag zichzelf immers als een nummer tien, maar Peter Bosz overtuigde hem ervan om als middenvelder met de punt naar achteren aan de slag te gaan. Dat stuitte aanvankelijk op nogal wat weerstand bij de geboren Amsterdammer. "Maar oké, stilaan kreeg ik door dat ik beter op zes kon spelen", zegt hij in gesprek met ELF Voetbal Magazine.

Wedden

Meer odds

''Ik ben graag aan de bal en dat ben je als zes. Ik heb een aardig schot uit de tweede lijn en ik kan de beslissende pass geven, dus moet ik niet teveel op eigen helft blijven hangen. Maar dan moet ik wel alert zijn in de omschakeling, want de zes is ook de eerste verdediger die de tegenstander tegenkomt."

"Het is een plek in het elftal waar een leider moet staan en ik denk dat ik dat tot nu toe bij Feyenoord goed oppak", aldus Vejinovic. "Werklust is zo belangrijk in het moderne voetbal. Het is hard werken, je mannetje staan. Het wordt allemaal steeds fysieker, steeds meer lopen. Natuurlijk bestaan er voetballers als Messi, gelukkig maar. Alleen: dat soort spelers is op één hand te tellen."