'Drama' voor Oranje: 'Een beginnersfout, ik zie het niet meer zitten'

'Drama' voor Oranje: 'Een beginnersfout, ik zie het niet meer zitten'

04-09-2015 09:51
30

Het Nederlands elftal werd donderdag opnieuw achtervolgd door de Wet van Murphy: alles wat mis kón gaan, ging ook mis. Willy en René van de Kerkhof ergerden zich groen en geel voor de televisie.

"Het was een dramatische wedstrijd. Het begon eigenlijk gewoon goed tot Bruno Martins Indi die cruciale fout maakte. Op dit niveau mag je dat niet doen. Je ligt bijna op de grond en dan moet je niet gaan slaan", aldus Willy bij Omroep Brabant. Zijn broer René vindt het onbegrijpelijk dat de verdediger überhaupt is opgeroepen. "Hij kreeg een jaar geleden ook al een directe rode kaart tegen Italië."

Danny Blind greep na de rode kaart voor Martins Indi in en bracht Jeffrey Bruma voor een aanvaller, Klaas-Jan Huntelaar. René: Daarmee verdween het aanspeelpunt voorin. Als je moet winnen ga je opportunistisch spelen, dan moet je va-banque spelen." Willy snapte er ook niets van. "Hij had veel aanvallender moeten gaan spelen, nu riep hij het over zichzelf af dat IJsland zou komen. Het was een beginnersfout, maar wel een cruciale."

Oranje richt zich nu op het veiligstellen van de derde plek, die recht geeft op een ticket voor de play-offs. Dat wordt nog een hels karwei met de volgende uitwedstrijd tegen Turkije (zondag). "Ze gaan zeker vechten voor hun laatste kans, maar na deze domper is het niet makkelijk om de boel weer op de rit te krijgen. Het zal een hele kluif worden." En René: "Ik zie het niet meer zitten."